Відбулася нарада щодо безпечних методів праці під час підготовки та проведення культурно-масових заходів

Головний державний інспектор відділу нагляду в будівництві, котлонагляді, на транспорті та зв’язку Управління Держпраці у Кіровоградській області Анатолій Дзіговський спільно з начальником- страховим експертом з охорони праці відділення Фонду соціального страхування України у Гайворонському районі Анатолієм Димарцем провели  нараду з колективом  Благовіщенського районного будинку культури щодо безпечних методів праці під час підготовки та проведення культурно-масових заходів в районі та роз’яснення законодавства про соціальне страхування.

 

Обговорено  заходи з охорони праці під час новорічних  свят. Мова йшла про запобігання загроз для працюючих та громадян, які  відвідують масові заходи та організацію безпеки праці.

Анатолій Дзіговський відзначив важливість дотримання Закону України «Про охорону праці», нормативних документів з охорони праці, своєчасного  та якісного проведення навчання , інструктажів, створення належних умов праці. 

Зверталась увага на умови безпечної експлуатації та обслуговування  водогрійних-опалювальних  котлів  у приміщенні закладу культури.

Анатолій Димарець ознайомив присутніх із Законом України «Про загальнообов’язкове  державне соціальне страхування», який набув чинності з 01 січня 2015 року, а також про стан виробничого травматизму та охорони праці на підприємствах регіону.

Надано відповідну методичну допомогу посадовим особам щодо опрацювання системи управління охороною праці в установі,  вказано на необхідність дотримання термінів проведення навчання,інструктажів, перегляду інструкцій з охорони праці та ведення відповідної документації.

 За результатами роботи рекомендовано керівництву  установи  посилити контроль за станом охорони праці.  Розробити та впровадити заходи щодо профілактики виробничого травматизму. Забезпечити дотримання посадовими особами та працівниками вимог законодавчих та нормативно-правових актів з охорони праці.

 

Державна служба України з питань праці

 

 

  

Департамент соціального захисту населення Кіровоградської обласної адміністрації 

 

 

 Управління Головдержслужби України в Кіровоградській області

 

ОУНБ Д.І. Чижевського (іноформаційна платформа з питань праці)