Переведення на іншу роботу, в основному, допускається тільки за згодою працівника

Головний державний інспектор відділу з питань експертизи умов праці Наталія Пащенко провела семінар для працівників ПП Знам’янка «Авто-Світ» на тему: «Переведення на іншу роботу».

 Інспектор роз’яснила, що переведення на іншу роботу допускається тільки за згодою працівника та перелічила випадки, у яких таке переведення може проводитися без згоди працівника, назвала основні відмінності між переведенням та переміщенням.

У зв'язку із змінами в організації виробництва і праці допускається зміна істотних умов праці при продовженні роботи за тією ж спеціальністю, кваліфікацією чи посадою. Про зміну істотних умов праці працівник повинен бути повідомлений не пізніше, ніж за два місяці.

Якщо колишні істотні умови праці не може бути збережено, а працівник не згоден на продовження роботи в нових умовах, то трудовий договір припиняється.

Також були висвітлені питання щодо оформлення трудових відносин, відповідальності за порушення законодавства при укладенні трудових договорів, атестації робочих місць за умовами праці та інші.

 

 

Державна служба України з питань праці

 

 

  

Департамент соціального захисту населення Кіровоградської обласної адміністрації 

 

 

 Управління Головдержслужби України в Кіровоградській області

 

ОУНБ Д.І. Чижевського (іноформаційна платформа з питань праці)