Обговорено стан та експлуатацію опалювальних котлів

За участю головного державного інспектора відділу нагляду в будівництві, котлонагляді, на транспорті та зв’язку Управління Держпраці в області Анатолія Шумейка у комунальному підприємстві "Онуфріївка - Теплокомуненерго" відбулася консультативна нарада щодо справного стану та  безпечної експлуатації опалювальних котлів. У нараді взяли участь керівник підприємства Юрій Ричко та працівники КП.

 Анатолій Шумейко поінформував про вимоги нормативно - правових актів з охорони праці до суб`єктів господарювання, які здійснюють експлуатацію  опалювальних котелень, теплових пунктів, тепловикористовувальних установок. Звернув увагу на організацію проведення технічного опосвідчення котлів, проведення своєчасного ремонту котлів за затвердженим графіком, обслуговування котлів навченим та атестованим персоналом, організацію  перевірки справності схеми і приладів автоматики безпеки котлів та порядок перевірки справності дії запобіжних клапанів, проведення налагоджувальних робіт, виконання персоналом виробничих інструкцій, проведення протиаварійних тренувань з персоналом котелень, ведення необхідної технічної документації.

Проаналізовано нещасні випадки, які траплялись при експлуатації котлів, приділено увагу забезпеченню працівників засобами індивідуального захисту, проходженню ними медичних оглядів.

 

 

 

Державна служба України з питань праці

 

 

  

Департамент соціального захисту населення Кіровоградської обласної адміністрації 

 

 

 Управління Головдержслужби України в Кіровоградській області

 

ОУНБ Д.І. Чижевського (іноформаційна платформа з питань праці)