Проведено навчання з державними інспекторами Управління, робочі місця яких закріплені в районах

Головний спеціаліст з питань протидії корупції Управління Держпраці у Кіровоградській області Ангеліна Мусієнко провела навчання з державними інспекторами Управління, робочі місця яких закріплені в районах.

 Метою проведення було ознайомлення працівників Управління із новаціями в законодавстві для запобігання корупційних правопорушень та порушень, пов’язаних з корупцією.

Ангеліна Мусієнко значну увагу приділила питанням фінансового контролю (в т.ч. необхідності подання форми про зміну майнового стану), конфлікту інтересів, стосовно суб’єктів відповідальності за корупційні правопорушення та суб’єктів, які здійснюватимуть заходи щодо запобігання та протидії корупції.

Доповідач ознайомила присутніх з видами відповідальності за корупційні правопорушення, розповіла про відшкодування збитків, завданих державі внаслідок корупційного правопорушення. Також з учасниками заходу додатково опрацьовано питання про існуючі обмеження щодо осіб, які звільнилися з посад або припинили діяльність, пов’язану з виконанням функцій держави, обмеження щодо використання службового становища, сумісництва та суміщення з іншими видами діяльності, одержання подарунків, роботи близьких осіб тощо.

Підводячи підсумки навчання Ангеліна Мусієнко наголосила на необхідності дотримання вимог Закону України “Про запобігання корупції”.

 

Державна служба України з питань праці

 

 

  

Департамент соціального захисту населення Кіровоградської обласної адміністрації 

 

 

 Управління Головдержслужби України в Кіровоградській області

 

ОУНБ Д.І. Чижевського (іноформаційна платформа з питань праці)