Розгляд планів розвитку гірничих робіт триває

В Управлінні Держпраці у Кіровоградській області триває  розгляд Планів розвитку гірничих робіт гірничодобувних підприємств області на 2018 рік. Розгляд проходить під головуванням начальника  Управління  Сергія Подорожного за участю завідувача сектору гірничого нагляду Юрія Деменського, посадових осіб Управління, керівників та спеціалістів підприємств.

  Свої плани на даний час представили ТОВ «Кіровоградський завод будматеріалів №1», КЗ Знам'янська бальнеологічна лікарня, ПАТ «Кіровоградське рудоуправління», ПАТ «Гайворонський спецкар’єр», ПАТ «Заваллівський графітовий комбінат», ТОВ ВКФ «Велта», ТОВ «Чарнокіт» та інших.

Під час розгляду обговорювалось питання виконання виробничих показників, заявлених підприємствами у минулорічних планах розвитку гірничих робіт та обсяги виробництва, заплановані на 2018 рік.

Особливу увагу приділено питанням своєчасного виконання заміни та капітальних ремонтів обладнання підвищеної небезпеки.

Члени комісії звернули увагу на організацію систематичного контролю за станом стійкості укосів відвалів та бортів кар’єрів з метою недопущення випадків їх обрушення. Говорячи про проектні параметри гірничих робіт, підіймались питання відповідності параметрів робочих площадок, запобіжних та транспортних берм нормам проектування та вимогам Правил безпеки.

Актуальне питання для підприємств з відкритим способом видобутку - забезпечення ефективної організації відомчого контролю за безпечною експлуатацією  хвостосховищ, водозабірних та гідротехнічних споруд.  

Під час погодження розглянуто «Комплексні заходи по поліпшенню стану охорони праці» підприємств на наступний рік та плани щодо вдосконалення роботи по попередженню травматизму на виробництві.

Розгляд планів розвитку гірничих робіт триває.

 

 

Державна служба України з питань праці

 

 

  

Департамент соціального захисту населення Кіровоградської обласної адміністрації 

 

 

 Управління Головдержслужби України в Кіровоградській області

 

ОУНБ Д.І. Чижевського (іноформаційна платформа з питань праці)