Працівникам КП «СвітлоЦентр» - про організацію безпечної експлуатації підйомників

У Комунальному підприємстві «СвітлоЦентр» (м.Олександрія) за ініціативою Управління Держпраці у Кіровоградській області проведено нараду з питань охорони праці за участю головного державного інспектора відділу  нагляду в будівництві, котлонагляді, на транспорті та зв‘язку Управління Анатолія Шумейка та страхового експерта з охорони  праці Олександрійського відділення Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Кіровоградської області Ігоря  Губка, директора підприємства Сергія Бала, та інших посадових осіб. 

 Анатолій Шумейко зупинився на організації безпечної експлуатації підйомників, охорони  праці під час виконання  вантажно - розвантажувальних  робіт. Звернув увагу на організацію створення безпечних умов під час виконання робіт на висоті, на забезпечення ведення робіт за проектами  виконання  робіт і технологічними регламентами. Наголосив на недопущенні до виконання робіт обслуговуючий персонал без відповідного навчання, перевірки знань, інструктажу та забезпечення інструкціями з охорони праці. Навів приклади аварій, які траплялися при експлуатації підйомників.

 Страховий експерт Ігор Губко проінформував щодо проведеного аналізу виробничого травматизму та професійної захворюваності на підприємствах регіону. Нагадав вимоги «Порядку проведення розслідування та ведення обліку нещасних випадків, професійних захворювань і аварій на виробництві» та зміни в законодавстві України про соціальне страхування.

 

 

 

Державна служба України з питань праці

 

 

  

Департамент соціального захисту населення Кіровоградської обласної адміністрації 

 

 

 Управління Головдержслужби України в Кіровоградській області

 

ОУНБ Д.І. Чижевського (іноформаційна платформа з питань праці)