Інспектори праці перевірили законність працевлаштування в торгових центрах та закладах громадського харчування Кропивницького

Робоча група з питань легалізації найманої праці та заробітної плати у складі представників Управління Держпраці у Кіровоградській області перевірила законність працевлаштування у торгових центрах та закладах громадського харчування м. Кропивницького.

 Інспектори праці під час обстеження робочих місць визначали, чи законно оформлені трудові відносини між найманими працівниками та суб’єктом господарювання. Візит працівників Управління було сприйнято по різному. У деяких закладах роботодавці намагались приховати неоформлену працю шляхом укладення цивільного договору з виявленими в ході рейду працівниками, інші на робочих місцях представлялись не працівниками, а відвідувачами. Так, у одному із салонів краси, п’ятеро так званих клієнтів, за їх словами, чекали власницю, яка повела дітей у поліклініку. Фахівці Управління пояснювали, що спроби уникнути спілкування та надати неправдиву інформацію не позбавляють від передбаченої Законом відповідальності.

Протягом дня було обстежено близько 30 закладів. За результатами рейду проводиться подальша робота з метою з’ясування підстав для проведення інспекційних відвідувань.

Інспектори роздали присутнім буклети з інформацією про переваги легальної праці та відповідальність за неналежне оформлення трудових відносин, а також надали відповідні роз’яснення працівникам закладів та присутнім покупцям, у яких виникли запитання.

 

 

 

Державна служба України з питань праці

 

 

  

Департамент соціального захисту населення Кіровоградської обласної адміністрації 

 

 

 Управління Головдержслужби України в Кіровоградській області

 

ОУНБ Д.І. Чижевського (іноформаційна платформа з питань праці)