Спільна робота з легалізації праці є результатом збільшення майже на 12 тисяч чисельності найманих працівників

Масштабним заходом в інформаційно – роз’яснювальній роботі Управління Держпраці в області є проведення інформаційних акцій (флеш-мобів) з питань легалізації трудових відносин. Такі заходи проводились інспекторами праці протягом липня-серпня поточного року в різних районах області та декілька разів на тиждень в різних районах м.Кропивницького. Інспектори праці роздали кілька тисяч буклетів з даної тематики.

 За інформаціями Головних управлінь Пенсійного фонду та Державної фіскальної служби чисельність найманих працівників в області протягом двох місяців зросла майже на 12 тисяч.

Звісно, це заслуга не лише Управління, тому що робота з питань легалізації трудових відносин та заробітної плати проводиться ще й обласною та районними адміністраціями, міськвиконкомами, Пенсійним фондом та Державною фіскальною службою. Але, в цілому, спільна робота призвела до збільшення чисельності найманих працівників.

Подібні акції планується провести і в листопаді – грудні поточного року.

Крім того, у листопаді поточного року відділом з питань додержання законодавства про працю, зайнятість та інших нормативно-правових актів, Управління проведено 19 інспекційних відвідувань з метою подолання незадекларованої праці. В ході інспекційних відвідувань порушень ст. 24 КЗпП України щодо укладення трудових договорів не встановлено, при цьому встановлено порушення вимог абз. 2 постанови Кабінету Міністрів України від 17.06.2015 №413 „Про порядок повідомлення Державній фіскальній службі та її територіальним органам про прийняття на роботу” в частині повідомлення ДФС про прийом працівника на роботу після допущення його до роботи, що теж стосується не задекларованої праці.

 

 

Державна служба України з питань праці

 

 

  

Департамент соціального захисту населення Кіровоградської обласної адміністрації 

 

 

 Управління Головдержслужби України в Кіровоградській області

 

ОУНБ Д.І. Чижевського (іноформаційна платформа з питань праці)