За порушення трудового законодавства підприємство може сплатити більше, ніж півтора мільйона гривень

Під час інспекційного відвідування одного із підприємств комунальної сфери Кіровоградської області встановлено порушення вимог статті 97 Кодексу Законів про працю України та статті 6 Закону України «Про оплату праці» відносно 49 працівників. Також порушено ст.34 Закону «Про оплату праці» щодо компенсації громадянам втрати частини доходів у зв’язку з порушенням строків їх виплати відносно 49 працівників.

 Крім того, виявлено порушення ч.1 та ч. 2 ст. 115 Кодексу законів про працю, ч.1 ст. 24 Закону «Про оплату праці» щодо строків виплати заробітної плати. Заборгованість виникла вин перед 22 працівниками в сумі 55, 2 тис. грн. за серпень 2017 року по причині збільшення мінімальної заробітної плати, зростання ціни на паливо та мастильні матеріали. Перелічені фактори не були враховані в тариф на вивіз твердих побутових відходів та у кошторис на виконання робіт, що фінансується з місцевого бюджету.

Порушення ст.34 Закону «Про оплату праці» було усунено після інспекційного відвідування шляхом донарахування компенсації та виплати коштів працівникам за червень – серпень 2017 року, однак це не позбавило підприємство накладення штрафної санкції.

Так, штрафна санкція, передбачена абз. 4 част.2 ст 265 Кодексу Законів про працю України за недотримання мінімальних державних гарантій в оплаті праці становить 10 мінімальних заробітних плат за кожного працівника, щодо якого скоєне порушення.

Штрафна санкція, передбачена абз. 3 част 2 ст 265 Кодексу законів про працю (порушення встановлених строків виплати заробітної плати працівникам, інших виплат передбачених законодавством про працю, більш як 1 місяць, виплата ї не в повному обсязі) накладається у трикратному розмірі мінімальної зарплати у сумі 9600 гривень.

На підставі вищезазначених статей вирішено накласти на підприємство штраф на загальну суму 1 577 600 гривень. Згідно з постановою про накладення штрафу, документ, що підтверджує сплату штрафу, необхідно надати Управлінню Держпраці у строк до 30 листопада 2017 року, строк пред’явлення виконавчого документа – 31 січня 2018 року.

За результатами інспекційного відвідування передані матеріали до правоохоронних органів з ознаками кримінального злочину. 

 

Державна служба України з питань праці

 

 

  

Департамент соціального захисту населення Кіровоградської обласної адміністрації 

 

 

 Управління Головдержслужби України в Кіровоградській області

 

ОУНБ Д.І. Чижевського (іноформаційна платформа з питань праці)