Генеральний директор ПП «Віктор і К» : «На вдосконалення охорони праці спрямуємо всі зусилля»

Фахівці Управління Держпраці у Кіровоградській області провели планову перевірку на дотримання вимог нормативно – правових актів з охорони праці в ПП «Віктор і К», яке знаходиться в смт. Власівці (м. Світловодськ). Підсумки перевірки було підбито під час наради під головуванням начальника Управління Держпраці у Кіровоградській області Сергія Подорожного, начальника відділу нагляду на виробництві і на об’єктах підвищеної небезпеки Галини Спіріної, головного державного інспектора зазначеного відділу Юрія Касьяна та керівного складу підприємства. Шляхи удосконалення охорони праці - під час робочої зустрічі Сергія Подорожного та фахівців Управління з генеральним директором ПП "Віктор і К" Віктором Королем.

 Основним видом діяльності ПП «Віктор і К» є виробництво олії і тваринних жирів. На підприємстві працює 1050 осіб, а його продукція – майонези, томатні соуси, олія розповсюджуються по всій Україні і користуються попитом у споживачів. Однак, перевірка виявила певні недоліки в частині виконання в повному обсязі вимог законодавчих та нормативно – правових актів з охорони праці.

Начальник Управління під час наради індивідуально з кожним керівником структурного підрозділу підприємства обговорив шляхи усунення виявлених порушень. Приміром, щодо додаткового освітлення в екстракційному цеху, проходження відповідних навчань посадових осіб та працівників, відповідальних за охорону праці та безпечну експлуатацію технологічних трубопроводів дільниці легкозаймистих рідин, при виконанні робіт на висоті, отримання дозволів на експлуатацію електричного устаткування тощо. – Ми приїхали, щоб, в першу чергу, провести профілактичну роботу, створити всі умови, для удосконалення стану охорони праці на вашому підприємстві, - сказав Сергій Подорожний.

Аналізуючи порушення, що потребують негайного усунення, головний державний інспектор Юрій Касьян наголосив: згідно з «Правилами безпеки олійно – жирового виробництва»(НПАОП 15.4-1.06-97) ущільнення фланцевого з’єднання оглядового люку резервуара дільниці зберігання гексану(легкозаймиста речовина, використовується при екстрагуванні рослинної олії) має бути виконано герметично і не допускати витікання парів. Резервуари для зберігання олії слід оснастити відрегульованими дихальними клапанами.

Зважаючи на груповий смертельний випадок минулого року у тій же Власівці (у каналізаційному колодязі одного з комунальних підприємств загинуло двоє працівників) випадки смертельного травматизму на інших суб’єктах господарювання, особливу увагу звернуто на обов’язкове проведення робіт із визначення ефективності роботи вентиляційних установок і їх наладки.

Юрій Касьян також наголосив на обов’язковому проходженні вступного інструктажу з питань охорони праці працівникам інших підприємств – водіїв, будівельників, які виконують роботи на «Віктор і К».

Всі ці питання підсумовано під час робочої зустрічі начальника Управління з генеральним директором ПП «Віктор і К» Віктором Королем. Керівник підприємства запевнив, що питання охорони праці залишаються для нього пріоритетними. Затверджено наказ на усунення виявлених порушень згідно з виданим приписом, відповідні графіки. Віктор Король повідомив, що підприємство завершує будівництво нового олійно - екстракційного заводу по переробці сої, а, отже, з’являться нові робочі місця. – У нашого колектива змінилось відношення до перевірок. До цього часу ми всі зусилля спрямовували на будівництво, а після виявлених недоліків всі необхідні кошти виділимо на охорону праці. Я не хочу, щоб на підприємстві травмувалися люди, як після того дивитися їм в очі, незалежно від причини, хто винен. Тому охорона праці для нас – на першому місці» - запевнив Віктор Король.

 

Державна служба України з питань праці

 

 

  

Департамент соціального захисту населення Кіровоградської обласної адміністрації 

 

 

 Управління Головдержслужби України в Кіровоградській області

 

ОУНБ Д.І. Чижевського (іноформаційна платформа з питань праці)