Про заходи безпеки при виконанні робіт в електроустановках проінформовано викладачів та учнів ПТУ №16

Головний державний інспектор відділу нагляду в машинобудуванні та енергетиці Управління Держпраці в області Павло Третяк провів семінар – нараду щодо виконання вимог організаційних та технічних заходів безпеки  при виконанні робіт в електроустановках до і вище 1000 В для викладачів та учнів ПТУ №16(м. Мала Виска).

 Учасників заходу ознайомлено з правами і обов’язками працівників, пільгами та компенсаціями згідно з Законом України «Про охорону праці», «Порядком розслідування та веденням обліку нещасних випадків», необхідністю виконання «Правил безпечної експлуатації електроустановок споживачів» та «Правил улаштування електроустановок».

Проаналізовано причини нещасних випадків минулих років, які сталися під час виконання робіт в електроустановках, – порушення Правил безпечної експлуатації електроустановок працівниками ПАТ «Кіровоградобленерго» на підстанції Хмелівська та при виконанні робіт на повітряній лінії  у Маловисківському районі, наголошено на вжитті наглядовим органом дієвих заходів стосовно роботодавців, які допустили випадки травматизму.

Павло Третяк зосередив увагу присутніх на дії електричного струму на людину, проведенні інструктажу перед початком роботи, використанні та зберіганні засобів захисту, періодичних оглядах проведення електротехнічних та механічних випробовувань, підготовці робочого місця перед початком роботи тощо.

Інспектор також звернув увагу на характерні помилки при складанні наряду – допуску, надав відповіді на запитання.

 

 

 

Державна служба України з питань праці

 

 

  

Департамент соціального захисту населення Кіровоградської обласної адміністрації 

 

 

 Управління Головдержслужби України в Кіровоградській області

 

ОУНБ Д.І. Чижевського (іноформаційна платформа з питань праці)