На семінарі загострили тему електробезпеки

  З метою зниження виробничого травматизму та його попередження ,       головний державний інспектор відділу нагляду в машинобудуванні та енергетиці Управління Держпраці у Кіровоградській області Володимир Євтушенко провів інформаційно-консультативний семінар з працівниками СФГ «Гвіса» щодо дотримання заходів безпеки при виконанні робіт на висоті та в електроустановках.

 

    Головний державний інспектор Володимир Євтушенко під час спілкування надав слухачам інформацію про стан виробничого травматизму у регіоні, вказав основні причини, які привели до нещасних випадків. Також загострив увагу присутніх на дотриманні працівниками при експлуатації електрообладнання та електроустановок вимог НПАОП 40.1-1.21-98  «Правил безпечної експлуатації електроустановок споживачів» та інструкцій з охорони праці щодо безпечного виконання робіт. При обговоренні вимог цих Правил зупинились на дотриманні працівниками організаційних та технічних заходів, якими  досягається безпека робіт в електроустановках, про правильний допуск працівників до робіт з підвищеною небезпекою та відповідність груп з електробезпеки працівників роботі, що виконується, про повноту і якість інструктажу на робочому місці. Проаналізовано найбільш характерні помилки, що допускаються при виконанні цих робіт.

    Під час практичного заняття слухачами було відпрацьовано періодичне проведення електричних випробувань засобів захисту- діелектричних рукавичок, ботів,галош,покажчиків напруги до та вище 1000В.

 

         Працівники отримали на свої запитання  роз’яснення по практичному їх вирішенню.

 

Державна служба України з питань праці

 

 

  

Департамент соціального захисту населення Кіровоградської обласної адміністрації 

 

 

 Управління Головдержслужби України в Кіровоградській області

 

ОУНБ Д.І. Чижевського (іноформаційна платформа з питань праці)