У Кропивницькому відбулося обговорення дотримання законодавства про працю та відповідальність за його порушення

  В роботі семінару взяли участь Управління Держпраці у Кіровоградській області, Головне управління Державної фіскальної служби в області, обласне відділення Фонду соціального страхування та представники підприємств, установ та організацій міста.

   Свій виступ начальник відділу з питань додержання законодавства про працю, зайнятість та інших нормативно-правових актів Управління Держпраці у Кіровоградській області Ганна Масловська розпочала з того, що завдання Держпраці не карати, а розповісти, попередити, проконсультувати роботодавців, з метою запобігти порушення законодавства про працю.

  Фахівець окреслила завдання, які стоять перед інспектором праці, щодо втілення в життя рішень Уряду, направлених на дотримання законодавства про працю.

  У рамках проведення заходу Ганна Масловська надала роз’яснення щодо Порядку здійснення державного контролю за додержанням законодавства про працю, затвердженого Постановою КМУ від 26 квітня 2017 року № 275. Звернула увагу присутніх на делегування згідно з Порядком частини повноважень Державних органів місцевого самоврядування. Відповідно до якого здійснення державного контролю з питань своєчасності та у повному обсязі оплати праці, додержання мінімальних гарантій в оплаті праці, оформлення трудових відносин покладається й на виконавчі органи міських рад, міст обласного значення та сільських, селищних, міських рад об’єднаних територіальних громад.

     Проінформувала присутніх про порядок нарахування заробітної плати, в тому числі в разі роботи за сумісництвом, а також зупинилася на вимогах до оформлення договорів цивільно-правового характеру та порадила присутнім бути уважними і ні в якому разі не підміняти трудові договори договорами цивільно-правового характеру, оскільки відповідальність за такі помилки дуже велика.

     Фахівець Управління Держпраці у Кіровоградській області надала змістовні відповіді на всі питання присутніх.

 

Державна служба України з питань праці

 

 

  

Департамент соціального захисту населення Кіровоградської обласної адміністрації 

 

 

 Управління Головдержслужби України в Кіровоградській області

 

ОУНБ Д.І. Чижевського (іноформаційна платформа з питань праці)