Держпраці спільно з МОП обговорили подальші кроки у реформуванні ринку праці

   Під час дводенних робочих зустрічей, які відбулися в рамках спільного проекту Державної служби України з питань праці та Міжнародної організації праці «Зміцнення адміністрації праці з метою покращення умов праці і подолання незадекларованої праці», Голова Держпраці Роман Чернега, представники Міністерства соціальної політики України та експерти МОП обговорили механізми впровадження проекту та поділилися власним баченням щодо основних його компонентів і мети.

  Як зазначив експерт МОП Арсеніо Фернандес Родрігес, інспектування праці не є самоціллю проекту, це дієвий інструмент для досягнення кращих умов праці. Проект покликаний допомогти у боротьбі з незадекларованою працею, що негативно впливає на економіку України, умови праці та соціальний захист працівників. Передбачені ним заходи сприятимуть зміцненню системи безпеки та гігієни праці, реалізації трудових стандартів та дотриманню законодавства про працю.

   Проект реалізовуватиметься в рамках Угоди про асоціацію Україна-ЄС та її відповідних додатків, зокрема Директиви 89/39l/ЄЕС, а також положень конвенцій МОП № 81 та № 129 про інспекцію праці. Планується створення Наглядової ради проекту за участю спеціалістів Держпраці, Міністерства соціальної політики, представників МОП, ЄС, організацій працівників та роботодавців. Наглядова рада здійснюватиме стратегічне управління та виступатиме платформою для обміну інформацією про хід виконання проекту, а також про поточні заходи для забезпечення узгодженості дій між партнерами.

  Також передбачається розроблення і реалізація багаторічної стратегії подолання незадекларованої праці, яка включатиме як превентивні, так і контрольні заходи.

Джерело інформації: Державна служба України з питань праці

 

Державна служба України з питань праці

 

 

  

Департамент соціального захисту населення Кіровоградської обласної адміністрації 

 

 

 Управління Головдержслужби України в Кіровоградській області

 

ОУНБ Д.І. Чижевського (іноформаційна платформа з питань праці)