Вдосконалюємо роботу з питань охорони праці у закладах освіти

Минулої п’ятниці на базі обласного загальноосвітнього навчально-виховного комплексу гуманітарно-естетичного профілю (директор А.Коротков) проведено семінар – нараду за участю фахівців Управління Держпраці для спеціалістів, методистів з охорони праці, безпеки життєдіяльності органів управління освітою райдержадміністрацій, міських рад, об’єднаних територіальних громад, відповідальних за адміністративно – господарчу роботу професійно – технічних та навчальних закладів обласного підпорядкування. Розглянуто актуальне на початку навчального року та перед опалювальним сезоном питання про вдосконалення роботи з питань охорони праці у навчальних закладах.

 

Начальник Управління Держпраці в області Сергій Подорожний у своєму виступі відзначив важливість порушених питань, зазначивши, що присутні на нараді представники освіти є організаторами, та, можна сказати, балансом між усіма учасниками навчально – виховного процесу по створенню безпечної праці  та перебуванню учнів, студентів, вихованців у закладах освіти.

Фахівці Управління висвітлили широкий спектр питань, що стосувалися організації та документального оформлення охорони праці, правил безпечної експлуатації систем газопостачання, об’єктів котельного господарства, ведення електрогосподарства, гігієни праці в закладах освіти.

Головний державний інспектор відділу нагляду в агропромисловому комплексі та соціально – культурній сфері Управління Ірина Бутенко зупинилася на аналізі нещасних випадків у закладах освіти, порушеннях, виявлених під час перевірок, та основних чинниках, на які необхідно звертати увагу під час роботи інженерів з охорони праці, завідуючих господарством.

Зокрема, інспектор зазначила, що протягом січня-серпня 2017року зросла кількість травмованих працівників в соціально-культурній сфері – 19 проти 17(минулорічний показник), з яких 3 - в загальноосвітніх закладах та 2 - у вищих навчальних закладах.

Під час лекцій фахівці Управління Держпраці звернули увагу на основи безпечного ведення робіт, роз’яснення вимог чинного законодавства, обмінялись контактними даними.

 

Державна служба України з питань праці

 

 

  

Департамент соціального захисту населення Кіровоградської обласної адміністрації 

 

 

 Управління Головдержслужби України в Кіровоградській області

 

ОУНБ Д.І. Чижевського (іноформаційна платформа з питань праці)