Співпраця з Управлінням Укртрансбезпеки у Кіровоградській області

Головний державний інспектор відділу нагляду в будівництві, котлонагляді на транспорті та зв’язку Управління Держпраці у Кіровоградській області Максим Кирилюк та заступник начальника Управління Укртрансбезпеки у Кіровоградській області Вадим Опря взяли участь у роботі габаритно-вагового посту на трасі М-12 неподалік м. Кропивницького.

 Під час перебування на посту з працівниками Укртрансбезпеки обговорювались найпоширеніші випадки порушень, їх наслідки та міри попередження. Мова йшла про перевантаження автотранспорту, відсутність дозвільних документів, передбачених статтею 48 Закону України «Про автомобільний транспорт», а саме дозволу на рух при перевезенні вантажів з перевищенням габаритних або вагових обмежень або документа про внесення плати за проїзд великовагових (великогабаритних) транспортних засобів, якщо перевищення вагових або габаритних обмежень над визначеними законодавством становить менше семи відсотків. Згідно із статтею 60 Закону України «Про автомобільний транспорт» передбачено штрафні санкції у розмірі 100 неоподаткованих мінімумів доходів громадян за перевезення вантажів без дозвільних документів.

Вадим Опря повідомив, що однією з головних причин поганих доріг в Україні є порушення перевізниками вагових параметрів на дорогах. Для збереження мережі автомобільних доріг на шляхах України відповідно до Порядку здійснення габаритно-вагового контролю та справляння плати за проїзд автомобільними дорогами загального користування транспортних засобів та інших самохідних машин і механізмів, вагові або габаритні параметри яких перевищують нормативні, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 27 червня 2007 року № 879, створено систему державного вагового та габаритного контролю за проїздом транспортних засобів та інших самохідних машин і механізмів, вагові та (або) габаритні параметри яких перевищують нормативні. Щодо мобільних комплексів, то кожен з них має функціонально забезпечувати два мобільні робочі місця інспекторів та включати необхідне обладнання та устаткування для здійснення вичерпного переліку видів перевірок. Додатково планується на кожен мобільний комплекс встановити відеореєстратор, який надасть можливість автоматично фіксувати роботу інспекторів, номерні знаки транспортних засобів перевізників та поведінку водіїв під час проходження перевірок. Перевіркам підлягають абсолютно усі транспортні засоби, які здійснюють комерційні перевезення вантажів як малого, так і середнього та великого бізнесу, як приватних, так і державних підприємств, - тому жодних винятків під час контролю немає.

 

 

Державна служба України з питань праці

 

 

  

Департамент соціального захисту населення Кіровоградської обласної адміністрації 

 

 

 Управління Головдержслужби України в Кіровоградській області

 

ОУНБ Д.І. Чижевського (іноформаційна платформа з питань праці)