Працівників ТОВ «Світловодський маслосирзавод» проінформовано про новий порядок здійснення державного контролю за додержанням законодавства про працю

Головний державний інспектор відділу з питань додержання законодавства про працю, зайнятість та інших нормативно – правових актів Управління Держпраці в області  Людмила Філоненко провела семінар із працівниками ТОВ «Світловодський маслосирзавод».

 Інспектор повідомила присутніх, що з 16 травня 2017 року державний контроль за додержанням законодавства про працю здійснюють за новим порядком. Набула чинності постанова Кабінету Міністрів України «Деякі питання реалізації статті 259 Кодексу законів про працю України та статті 34 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» від 26.04.2017 № 295 (далі — Постанова № 295), якою затверджено Порядок здійснення державного контролю за додержанням законодавства про працю.

Інспекційні відвідування роботодавців можуть проводити інспектори з праці: Держпраці та її територіальних органів; виконавчих органів міських рад міст обласного значення та сільських (селищних, міських) рад об’єднаних територіальних громад (з питань своєчасної та у повному обсязі оплати праці, додержання мінімальних гарантій в оплаті праці, оформлення трудових відносин).

Підставою для інспекційного відвідування може бути звернення фізичної особи або працівника, стосовно яких порушено законодавство про працю, інформація від державних органів: Держстату, ДФС, ПФУ.

Крім того, Порядком передбачено, що головними пріоритетами інспекторів праці визначені профілактична робота та консультування роботодавців.

Інспектор також відповіла на питання працівників та керівництва з приводу надання основних та додаткових відпусток, мінімальних гарантій в оплаті праці, дотримання трудової дисципліни на підприємстві.

 

 

Державна служба України з питань праці

 

 

  

Департамент соціального захисту населення Кіровоградської обласної адміністрації 

 

 

 Управління Головдержслужби України в Кіровоградській області

 

ОУНБ Д.І. Чижевського (іноформаційна платформа з питань праці)