Перевірка підрозділу ТОВ «ГЕО-ІНВЕСТ»

Завідувач сектору гірничого нагляду Управління Держпраці у Кіровоградській області Юрій Деменський спільно з головним державним інспектором сектору Олександром Погорілим провели позапланову перевірку щодо додержання вимог законодавства з питань охорони праці та промислової безпеки при веденні гірничих робіт у виробничому підрозділі ТОВ «ГЕО-ІНВЕСТ» «Капустинський кар’єр», який знаходиться у Новоукраїнському районі біля с. Кам’яний Міст.

 Обстеженням встановлено, що окремі робочі місця та підходи до них на кар’єрі захаращено негабаритом, відходами виробництва, які заважають рухові працівників та механізмів. Запобіжні берми в окремих місцях не очищено від шматків породи та сторонніх предметів. Гнучкий кабель, що живить насосну установку, у місці перетину з автодорогою - замулено. Висота захисного валу на автодорогах кар’єра, з боку відпрацьованого простору, в окремих місцях менше розрахункової величини. На автошляхах кар’єру встановлено недостатню кількість дорожніх знаків згідно з вимогами Правил дорожнього руху. Допущено випуск автомобіля БілАЗ-540 з непрацюючим звуковим сигналом, який повинен автоматично вмикатися при його русі заднім ходом. На зварювальному посту допущено використання саморобного електродотримача, ізоляція держака пошкоджена. Майданчик, де встановлені компресорні установки, захаращено сторонніми предметами, що заважають руху працівників. З компресорних установок мають місце течі паливо-мастильних матеріалів.  На заточувальному верстаті, що знаходиться на території станції відсутній підручник біля лівого наждачного круга. Абразивний круг на заточувальному верстаті зношений нерівномірно.

Результати перевірки оформлено відповідним актом та видано припис на усунення виявлених порушень.

Було також проведено спільну нараду, на якій були висвітлені проблемні питання з охорони праці на підприємстві та шляхи їх вирішення. Посадовим особам підприємства надано практичну допомогу щодо забезпечення ефективного функціонування системи управління охороною праці.

 

 

 

Державна служба України з питань праці

 

 

  

Департамент соціального захисту населення Кіровоградської обласної адміністрації 

 

 

 Управління Головдержслужби України в Кіровоградській області

 

ОУНБ Д.І. Чижевського (іноформаційна платформа з питань праці)