Про оплату праці та відпустки поінформовано у ФОП Кальніцької Т.В.

Головний державний інспектор відділу з питань додержання законодавства про працю, зайнятість та інших нормативно-правових актів Управління Держпраці у Кіровоградській області Раїса Волошин провела семінар з працівниками закладу фізичної особи - підприємця Тетяни Кальніцької (м. Мала Виска) на тему: «Укладення трудового договору. Оплата праці. Порядок надання щорічних відпусток».

 У ході семінару було наголошено на вимогах ст. 24 КЗпП України, відповідно до якої працiвник не може бути допущений до роботи без укладення трудового договору, оформленого наказом чи розпорядженням власника або уповноваженого ним органу та повiдомлення Державної фiскальної служби України про прийняття працiвника на роботу в порядку, встановленому Кабiнетом Мiнiстрiв України. Розглядалися питання щодо мiнiмальних державних гарантiй з оплати працi, які  визначені ст. 12 Закону України «Про оплату працi» та КЗпП України, питання щодо встановлення випробування при прийнятті працівників на роботу із внесеними змінами від 17.05.2016 року, питання щодо строків виплати заробітної плати, визначені ст. 115 КЗпП України та  інші питання.

При розгляді теми про порядок і умови надання щорічних відпусток працівникам було надано відповіді на питання про узгодження дати початку відпустки, про поділ відпустки на частини, право працівників на компенсацію за невикористані дні щорічної відпустки тощо. Повідомлено також про порядок накладення штрафних санкцій за порушення законодавства про працю.

 

 

 

Державна служба України з питань праці

 

 

  

Департамент соціального захисту населення Кіровоградської обласної адміністрації 

 

 

 Управління Головдержслужби України в Кіровоградській області

 

ОУНБ Д.І. Чижевського (іноформаційна платформа з питань праці)