Інспектори праці активізували роз’яснювальну роботу

Фахівці Управління Держпраці у Кіровоградській області продовжують роз’яснювальну роботу щодо ризиків нелегальної зайнятості.

 1 та 2 серпня поточного року заступник начальника відділу з питань додержання законодавства про працю, зайнятість та інших нормативно – правових актів Ірина Балан, головні державні інспектори цього відділу Інна Котрікова, Тетяна Цигульська, Наталя Махно, Лілія Гуща та відділу з питань експертизи умов праці Євенія Краєвська провели інформаційно-роз’яснювальну акцію у закладах по вул. Шатило, на Муніципальному ринку біля автовокзалу № 2 та прилеглих до нього вул. Вокзальній, Корольова та пр. Правди (м. Кропивницький).

         Приватним підприємцям, найманим працівникам та іншим особам роз’яснено негативні наслідки неоформленої найманої праці для роботодавців і для працівників.

Пояснили, що легальна зайнятість-це захист трудових та соціальних гарантій громадян, заробітна плата повинна нараховуватися своєчасно та не менше ніж у визначеному законодавством розмірі, що повинні працівникам надаватись щорічні відпустки і у разі наявності підстав додаткові та соціальні, які повинні оплачуватись належним чином.

Представники Управління роздали понад 200 інформаційних буклетів, в яких вказані переваги офіційного працевлаштування.

 

 

 .

 

 

 

Державна служба України з питань праці

 

 

  

Департамент соціального захисту населення Кіровоградської обласної адміністрації 

 

 

 Управління Головдержслужби України в Кіровоградській області

 

ОУНБ Д.І. Чижевського (іноформаційна платформа з питань праці)