Завдяки контрольним заходам Держпраці було погашено більше 844 млн грн. заборгованості із заробітної плати

Заступник міністра соціальної політики Микола Шамбір в своєму коментарі про суть пенсійної реформи під час ефіру 31 липня на Еспресо.tv торкнувся проблеми заборгованості із заробітної плати. На запитання журналіста про заходи, які вживаються урядом щодо зменшення заборгованості, яка, за даними служби статистики, на 01.07.2017 становить майже 2,4 млрд грн., Микола Шамбір відповів, що на сьогодні 18 % суми заборгованості припадає на економічно активні підприємства.

 Стосовно державних підприємств уряд розглядатиме це питання з точки зору ефективності роботи керівництва і прийматиме відповідне кадрове рішення.

На ситуацію з заборгованістю із заробітної плати в приватному секторі економіки, – акцентував заступник міністра, – уряд може вплинути через Державну службу України з питань праці, до повноважень якої належить здійснення контролю щодо виплати заборгованості із заробітної плати суб’єктів господарювання усіх форм власності.

Відзначивши результативність роботи Держпраці, М. Шамбір навів показник 2016 року: завдяки контрольним заходам Держпраці було погашено більше 844 млн грн. заборгованості із заробітної плати.

 За матеріалами dsp.gov.ua

 

Державна служба України з питань праці

 

 

  

Департамент соціального захисту населення Кіровоградської обласної адміністрації 

 

 

 Управління Головдержслужби України в Кіровоградській області

 

ОУНБ Д.І. Чижевського (іноформаційна платформа з питань праці)