Відбулася позапланова перевірка на Новопавлівському кар’єрі ПАТ «Кіровоградграніт»

Перший заступник начальника Управління Держпраці у Кіровоградській області Роман Зябліков спільно з завідувачем сектору гірничого нагляду Управління Юрієм Деменським у присутності посадових осіб підприємства провели позапланову перевірку щодо дотримання вимог нормативно-правових актів з охорони праці та промислової безпеки при веденні гірничих робіт та переробці корисних копалин на Новопавлівському кар’єрі ПАТ «Кіровоградграніт».

 Під час перевірки встановлено, що протягом І-го півріччя 2017 року на підприємстві не в повному обсязі виконано обсяги по видобувних та розкривних роботах, що передбачені погодженим планом розвитку гірничих робіт. На екскаваторі ЕКГ-5 не працювало реле витоку струму. З паспортом ведення гірничих робіт екскаватора не були ознайомлені гірничий майстер та екіпаж гірничої машини. Не виконуються терміни перевірки справності екскаватора відповідальними посадовими особами та працівниками із записом результатів до відповідних журналів. На КТП, що живить насосні установки, є підтікання мастила. Трактор МТЗ-80 на лінію був випущений у несправному стані, не працювала світлова та звукова сигналізація, відсутня  медична аптечка та вогнегасник.

 

Результати перевірки оформлено відповідним актом та видано припис на усунення виявлених порушень.

Було також проведено спільну нараду, на якій були висвітлені проблемні питання з охорони праці на підприємстві та шляхи їх вирішення.

 

Довідково.

Підприємство розробляє Новопавлівське родовище гранітів та знаходиться у Кіровоградському районі біля м. Кропивницький.

 

 

Державна служба України з питань праці

 

 

  

Департамент соціального захисту населення Кіровоградської обласної адміністрації 

 

 

 Управління Головдержслужби України в Кіровоградській області

 

ОУНБ Д.І. Чижевського (іноформаційна платформа з питань праці)