Організація режиму праці в спекотних умовах

Для профілактики перегрівання працівників в робочих умовах слід організувати для них раціональний режим праці При роботах на відкритих місцевостях і температурі навколишнього середовища від 35 ?С, тривалість періодів безперервної роботи має складати 15-20 хвилин із наступним відпочинком не менш 10-12 хвилин в приміщеннях з охолодженням.

 За цих умов допустима сумарна тривалість термічного навантаження за робочу зміну становитиме: для осіб, які використовують спецодяг для захисту від теплового випромінювання, не більше 4-5 годин; 1,5-2 години для осіб без спецодягу. В охолоджуваних приміщеннях слід підтримувати температуру повітря на рівні 24-25 °C.

Для захисту від надмірного теплового випромінювання необхідно використовувати спецодяг або одяг з натуральних тканин. За умов підвищеної температури рекомендується допускати до роботи осіб від 25 до 40 років.

Питний режим

Для профілактики зневоднення організму рекомендується правильно дотримуватися питного режиму. Рекомендована температура питної води, напоїв, чаю + 10-15 ?С. Для оптимального водозабезпечення та компенсації втрати солей і мікроелементів рекомендується вживання: підсоленої води, мінеральної лужної води, молочнокислих напоїв (знежирене молоко, молочна сироватка), соків, вітамінізованих напоїв, киснево-білкових коктейлів. Пити воду слід часто і потроху, щоб підтримувати оптимальний вміст води в організмі, який забезпечує його нормальну життєдіяльність, обмін речовин.

Джерело:https://www.sop.com.ua/article/487-organzatsya-rejimu-prats-v-spekotnih-umovah?ustp=F&utm_source=lettertrigger&utm_medium=letter&utm_campaign=lettertrigger_welkam_day2

 

Державна служба України з питань праці

 

 

  

Департамент соціального захисту населення Кіровоградської обласної адміністрації 

 

 

 Управління Головдержслужби України в Кіровоградській області

 

ОУНБ Д.І. Чижевського (іноформаційна платформа з питань праці)