Робота з питань ринкового нагляду дасть можливість забезпечити застосування європейських норм

Управлінням Держпраці у Кіровоградській області проведено 8 виїзних  перевірок характеристик продукції, під час яких перевірено 2 види продукції, віднесеної до сфери відповідальності Держпраці (засоби індивідуального захисту та обладнання, що працює під тиском). Перевірки проводилися у 10 місцях реалізації. При їх проведенні  перевірялася продукція  віднесена до високого ступеня ризику.

 Під час здійснення державного ринкового нагляду і контролю нехарчової продукції проводилося дослідження можливості оптимізації функції інформування суб’єктів господарювання про їх права та обов’язки.

Також, на виконання Плану заходів щодо реалізації Стратегії розвитку системи технічного регулювання на період до 2020 року , затвердженого розпорядженням Кабінету Міністрів України від 19 серпня 2015 року №844-р проведено 12 семінарів для представників громадських організацій споживачів та суб’єктів господарювання, на яких розглянуті шляхи вдосконалення системи заходів ринкового нагляду і контролю нехарчової продукції, формування на належному рівні постійного та рівноправного діалогу між суб’єктами господарювання, споживачами (користувачами), їх об’єднаннями та органами державного ринкового нагляду.

Проведена робота з питань ринкового нагляду дасть можливість забезпечити:

підвищення рівня інформованості споживачів про небезпечну продукцію, яка може з’явитися у розповсюджувачів;

убезпечення  ринку області від небезпечної та неякісної продукції;

високий рівень безпечності продукції та посилення захисту інтересів споживачів у результаті здійснення державного ринкового нагляду;

створення сприятливого ділового середовища, де будуть відсутні надмірні та дублюючі вимоги, а виробники, розповсюджувачі та споживачі матимуть справу із регуляторними підходами та вимогами, що застосовуються в ЄС.

  Довідково.

З червня 2017 року на Держпраці покладена відповідальність, ще за додержанням законодавства про ринковий нагляд трьох технічних регламентів:

пересувне обладнання, що працює під тиском;

обладнання та захисні системи, призначені для застосування в потенційно вибухонебезпечному середовищі;

машини та устаткування.

Загалом Держпраці контролює 10 технічних регламентів.

 

 

Державна служба України з питань праці

 

 

  

Департамент соціального захисту населення Кіровоградської обласної адміністрації 

 

 

 Управління Головдержслужби України в Кіровоградській області

 

ОУНБ Д.І. Чижевського (іноформаційна платформа з питань праці)