Всеукраїнський конкурс «Кращий державний службовець» можна назвати дзеркало професіоналізму, відкритості, інституційної спроможності державної служби

   З 3 по 7 липня 2017 року у Всеукраїнському центрі підвищення кваліфікації державних службовців і посадових осіб місцевого самоврядування проводився ІІ тур Всеукраїнського конкурсу «Кращий державний службовець», в якому взяли участь державні службовці – переможці І туру.

 

    У першому турі конкурсу взяли участь 4221 учасник, зокрема, у міністерствах, інших державних органах, їх територіальних підрозділах прийняли участь 1015 державних службовців, а на місцевому рівні (обласні, районні державні адміністрації та КМДА)  - 3206 державних службовців.

    На  першому  етапі конкурсу Управління Держпраці у Кіровоградській області, в номінації «Кращий спеціаліст», представляла Ангеліна Мусієнко – головний спеціаліст з питань протидії корупції. За підсумками проведення І туру конкурсу  А.Мусієнко  визнано переможницею серед державних службовців у номінації «Кращий спеціаліст», яка з 3 по 7 липня 2017 року представляла  Державну службу України з питань праці у ІІ турі конкурсу. На думку А.Мусієнко, участь у конкурсі – це виважене та відповідальне рішення, бо наважитися на те, щоб демонструвати знання, навички та змагатися і прагнути до перемоги – дано не кожному.

    До участі у II турі конкурса допущено 39 державних службовців, з яких 12 у номінації «Кращий керівник» та 27 державних службовців у номінації «Кращий спеціаліст».

    Урочисто відкривали ІІ тур конкурсу Голова Національного агентства України з питань державної служби Ващенко Костянтин Олександрович, директор Центру Юрченко Володимир Володимирович і заступник директора з наукової та навчальної роботи Прудиус Леся Василівна, які привітали учасників та побажали натхнення, впевненості у власних знаннях та перемоги.

    В перший день конкурсу (3 липня) проведено письмове тестування з питань етики та службового етикету державних службовців та співбесіда з питань державного управління.  Під час співбесіди надано можливість презентувати себе як кваліфікованого, ерудованого та перспективного працівника, з якостями, що відповідають високим сучасним вимогам та критеріям.

    4 липня 2017 року А. Мусієнко на розсуд комісії та учасників конкурсу представила публічний виступ на тему:  «Протидія  хабарництву  як основний індикатор якості протидії корупції в Україні». З матеріалами публічним виступів всіх учасників конкурсу, бажаючі можуть ознайомитись на сайті Всеукраїнського центру підвищення кваліфікації державних службовців і посадових осіб місцевого самоврядування (www.centre-kiev.kiev.ua).

   Для учасників конкурсу  5–7 липня 2017 року проводилося навчання у формі тренінгів, тематичних дискусій, кейс-стаді, майстер-класів та практикумів.

   За підсумками навчання учасниками ІІ туру Конкурсу вручено свідоцтва про підвищення кваліфікації.

   Оргкомітетом конкурсу організовано для учасників конкурсу екскурсію до  Будинок Уряду та Музею історії урядів України, оглядову екскурсію по місту Києву.

  Цьогоріч конкурс вкотре показав, що на державну службу приходять професійно підготовлені громадяни, які успішно та ініціативно виконують службові обов’язки та мають організаторські здібності, що ґрунтуються на сучасних знаннях.

 

Державна служба України з питань праці

 

 

  

Департамент соціального захисту населення Кіровоградської обласної адміністрації 

 

 

 Управління Головдержслужби України в Кіровоградській області

 

ОУНБ Д.І. Чижевського (іноформаційна платформа з питань праці)