Проінформовано про вимоги Правил охорони праці під час вантажно-розвантажувальних робіт

На заводі конструкцій швидкомонтованих будівель ТДВ «ОДЕБП» в місті Світловодську проведено нараду з працівниками, які займаються організацією безпечного виконання вантажно-розвантажувальних робіт. У нараді взяли участь головний державний інспектор відділу нагляду в будівництві, котлонагляді, на транспорті та зв’язку Управління Держпраці у Кіровоградській області Анатолій Шумейко, заступник начальника – головний страховий експерт з охорони праці відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань в Олександрійському районі Сергій Якименко, головний інженер заводу конструкцій швидко монтованихбудівель ТДВ «ОДЕБП» Володимир Єльчищев.

 Анатолій Шумейко надав інформацію про основні вимоги Правил охорони праці під час вантажно-розвантажувальних робіт НПАОП 0.00-1.75-15.

Особливу увагу було звернено на вимоги безпеки під час роботи на вантажопідіймальних машинах і устаткуванні. Так, вантажопідіймальні машини і устаткування, а також на місце проведення робіт по переміщенню вантажів не допускаються працівники, що не мають прямого відношення до проведення робіт, для стропування вантажу мають застосовуватися стропи, які відповідають масі вантажу, з урахуванням кількості віття і кута його нахилу, на обв’язку і зачіпку вантажів згідно з графічними зображеннями способів стропування вантажів, на заборону перебування працівників під піднятим вантажем тощо. Виступаючий також приділив увагу вимогам безпеки під час  проведення вантажно-розвантажувальних робіт. Дані роботи повинні проводитися  під  керівництвом  посадової  особи  або працівника, відповідального за їх безпечне проведення., Цей працівник повинен визначити спосіб навантаження і розвантаження, зробити розміщення робочої сили, перевірити справність пристосувань і засобів індивідуального захисту, встановити порядок обміну умовними сигналами між стропальником і кранівником., провести  інструктаж  працівникам  перед  початком робіт.

Сергій Якименко проаналізував нещасні випадки, які траплялися останнім часом в місті під час вантажно-розвантажувальних робіт. Зупинився на причинах які призвели до виробничих травм, а також розповів про загальнообов’язкове державне соціальне страхування від нещасного випадку на виробництві та професійного захворювання. 

 

 

 

Державна служба України з питань праці

 

 

  

Департамент соціального захисту населення Кіровоградської обласної адміністрації 

 

 

 Управління Головдержслужби України в Кіровоградській області

 

ОУНБ Д.І. Чижевського (іноформаційна платформа з питань праці)