У Кіровоградському водоканалізаційному господарстві проведено заходи запобігання виробничого травматизму

З метою поліпшення стану охорони праці та попередження виробничого травматизму у Кіровоградському водопровідно-каналізаційному господарстві ОКВП «Дніпро – Кіровоград»проведено семінар на тему «Виконання робіт в колодязях» за участю посадових осіб з питань охорони праці та керівників виробничих підрозділів.

 На нараді проаналізовано причини нещасних випадків минулих років, які сталися під час виконання робіт в колодязях підприємств Кіровоградської області, наголошено на дієвих заходах стосовно роботодавців, які допустили випадки травматизму.

Головний державний інспектор відділу нагляду в машинобудуванні та енергетиці Управління Держпраці у Кіровоградській області Павло Третяк проінформував присутніх про порядок проведення робіт в колодязях, звернув увагу на складання наряду-допуску, на його оформлення, проведення цільового  інструктажу перед початком виконання робіт. Загострив увагу на питаннях використання працівниками засобів індивідуального захисту, їх зберігання, особливо на порядок проведення робіт з обов’язковою вентиляцією колодязів та застосуванням вентиляторів з електричним приводом, забезпечення обов’язкового виявлення наявності шкідливих і вибухонебезпечних газів з використанням газоаналізаторів та придбання практичних навиків з роботою лампи ЛБВК. На семінарі роз’яснено та доведено до присутніх основні вимоги нормативно-правових актів з охорони праці. 

 

Державна служба України з питань праці

 

 

  

Департамент соціального захисту населення Кіровоградської обласної адміністрації 

 

 

 Управління Головдержслужби України в Кіровоградській області

 

ОУНБ Д.І. Чижевського (іноформаційна платформа з питань праці)