Проведено роз’яснювальну роботу щодо деяких нормативно правових актів з охорони праці

Заступник начальника відділу нагляду в будівництві, котлонагляді, на транспорті та зв’язку Управління Держпраці у Кіровоградській області Олександр Чернявський та головний державний інспектор цього відділу Максим Кирилюк провели семінар-нараду з працівниками АТП - 13555 (м. Кропивницький).

  Проведено роз’яснювальну роботу щодо відміни деяких нормативно - правових актів з охорони праці: НПАОП 0.00-1.01-07 «Правила будови і безпечної експлуатації вантажопідіймальних кранів», НПАОП 0.00-1.22-08 «Правила будови і безпечної експлуатації навантажувачів», які були скасовані на підставі розпорядження Кабінету Міністрів України від 10 березня 2017 р. № 166-р.

 Незважаючи на відміну деяких правил, продовжує діяти постанова Кабінету міністрів України від 26 жовтня 2011 № 1107 «Про затвердження порядку видачі дозволів на виконання робіт підвищеної небезпеки та на експлуатацію застосування) машин, механізмів, устаткування підвищеної небезпеки», тому дозвіл на експлуатацію (застосування) машин, механізмів, устаткування підвищеної небезпеки потрібно отримувати.

Згідно з постановою Кабінету Міністрів України від 26 травня 2004 р. № 687 «Порядок проведення огляду, випробування та експертного обстеження (технічного діагностування) машин, механізмів, устаткування підвищеної небезпеки» вантажопідіймальні механізми повинні проходити технічний огляд - комплекс робіт з контролю технічного стану, що здійснюється переважно з використанням органолептичних  методів і засобів  вимірювальної  техніки,  номенклатуру яких встановлено організаційно-методичними документами, та випробування устаткування   (повний   технічний  огляд)  або  тільки  з огляду (частковий технічний огляд), що проводяться у строк, у випадках та в обсязі,  визначених нормативно-правовими актами з охорони праці, організаційно-методичними та експлуатаційними документами.   

 Навантажувачі згідно з Постановою Кабінету Міністрів України від 6 січня 2010 р. № 8 «Порядок відомчої реєстрації та ведення обліку великотоннажних та інших технологічних транспортних засобів» мають проходити щорічний технічний огляд технологічних транспортних засобів відповідно до порядку проведення державного технічного огляду великотоннажних та інших технологічних транспортних засобів, який встановлюється Управлінням Держпраці.

 

 

 

 

 

 

 

Державна служба України з питань праці

 

 

  

Департамент соціального захисту населення Кіровоградської обласної адміністрації 

 

 

 Управління Головдержслужби України в Кіровоградській області

 

ОУНБ Д.І. Чижевського (іноформаційна платформа з питань праці)