Превентивні заходи з гігієни праці ПВФ «Кетмія»

Головний державний інспектор відділу з питань гігієни праці Управління Держпраці в області Наталія Струтинська провела превентивні заходи для працівників ПВФ «Кетмія» (м. Кропивницький).

 Обговорено питання щодо застосування операторами АГЗС (наповнювачі балонів) засобів індивідуального захисту (спецодяг та інші)  відповідно до Положення про порядок забезпеченя працівниками спецодягом, спецвзуттям та іншими засобами індивідуального захисту, затвердженого Наказом № 53 від 24.03.2008 року, стосовно організації проведення лабораторно-інструментального контролю умов праці працюючих відовідно до ст. 13 Закону України № 2694-ХІІ «Про охорону праці».

Роз’яснено, що в разі непроходження в установлений термін медичних оглядів, робтодавець відсторонює від роботи працівників та не допускає до роботи працівників, яким за мединим висновком така робота протипоказана за станом здоров'я відповідно до п. 3.6 розділ 3 Наказу № 246 від 21.05.2007 року «Про затвердження Порядку проведення медичних оглядів працівників певних категорій».  

 

Державна служба України з питань праці

 

 

  

Департамент соціального захисту населення Кіровоградської обласної адміністрації 

 

 

 Управління Головдержслужби України в Кіровоградській області

 

ОУНБ Д.І. Чижевського (іноформаційна платформа з питань праці)