Робота у важких та шкідливих умовах потребує забезпечення пільгами та компенсаціями

Головний державний інспектором відділу з питань експертизи умов праці Управління Держпраці в області Оксана Колпак провела семінар у товаристві з обмеженою відповідальністю «Агро Лідер Україна» на тему: «Атестація робочих місць. Пільги та компенсації, що передбачаються за результатами атестації».

 Працівникам підприємства було роз’яснено, що робота у важких та шкідливих умовах праці впливає на стан здоров’я працівників, потребує забезпечення пільгами та компенсаціями, передбаченими законодавством та необхідність проведення атестації робочих місць. Періодичність атестації встановлюється підприємством у колективному договорі, але не рідше одного разу на 5 років.

Також, було доведено, що відповідно до ч. 1 ст. 41 КУпАП передбачена відповідальність за порушення терміну проведення атестації робочих місць за умовами праці та порядку її проведення у вигляді накладення штрафу на посадових осіб підприємств, установ, організацій незалежно від форм власності та громадян – суб’єктів підприємницької діяльності від тридцяти до ста неоподаткованих мінімумів.

 

 

 

 

 

Державна служба України з питань праці

 

 

  

Департамент соціального захисту населення Кіровоградської обласної адміністрації 

 

 

 Управління Головдержслужби України в Кіровоградській області

 

ОУНБ Д.І. Чижевського (іноформаційна платформа з питань праці)