Вихідні у червні: коли і скільки відпочиватимемо?

Головний державний інспектор відділу з питань експертизи умов праці Управління Держпраці в області Євгенія Краєвська 29 травня 2017 року провела семінар у товаристві з обмеженою відповідальністю «ФЕД – Агро» на тему: «Вихідні у червні: коли і скільки відпочиватимемо?»

 Головний державний інспектор зазначила, що у червні буде 10 вихідних з урахуванням свята Трійці, Дня Конституції та традиційних вихідних днів.

Відповідно до ст. 73 КЗпП України на підприємствах, в установах, організаціях робота не проводиться, зокрема, у такі святкові і неробочі дні, як         4 червня – Трійця та 28 червня – День Конституції України.

Згідно з ч.3 ст. 67 КЗпП  України у випадку, коли святковий або неробочий день збігається з вихідним днем, то такий вихідний переноситься на наступний після святкового або неробочого. Таким чином, вихідний 4 червня буде перенесено на 5 червня (лист Мінсоцполітики від 05.08.2016 р. №11535/0/14-16/13).

На семінарі працівників також цікавили і інші питання законодавства про працю: тривалість щорічних основних і додаткових відпусток, стаж, що дає право на щорічні основну та додаткову відпустки, облік робочого часу для працівників, що працюють згідно з графіками змінності та оплата їм днів тимчасової непрацездатності тощо.

 

 

 

Державна служба України з питань праці

 

 

  

Департамент соціального захисту населення Кіровоградської обласної адміністрації 

 

 

 Управління Головдержслужби України в Кіровоградській області

 

ОУНБ Д.І. Чижевського (іноформаційна платформа з питань праці)