Толерантного ставлення до корупції бути не може

На запрошення директора Кіровоградського машинобудівного коледжу  Миколи Сторожука, за сприяння заступника директора коледжу Олександра Вівсяного спеціаліст з питань протидії корупції Управління Держпраці у Кіровоградській області Ангеліна Мусієнко прочитала лекцію на тему: «Запобігання та протидія корупції в Україні» для студентів 1-2 курсів.

 Приводом для зустрічі стало спільне бажання ознайомити студентів з проблемними питаннями щодо запобігання і протидії корупції та шляхами вирішення їх.

Метою даного заходу є інформаційно-просвітницька діяльність серед студентства, однієї з найбільш активних частин громадянського суспільства антикорупційної реформи.

Як зазначила Ангеліна Мусієнко, не може бути толерантного ставлення до корупції, на що й неодноразово звертав увагу Голова Держпраці Роман Чернега.

 До речі, за дослідженням Міжнародної організації Transparency International згідно з індексом сприйняття корупції у 2016 році Україна посіла 131-те місце зі 176-ти країн світу. 

Під час лекції Ангеліна Мусієнко ознайомила присутніх з чинним антикорупційним законодавством, причинами виникнення корупції, її наслідками.  Фахівець також наголосила, що знизити корупцію можна запобіганням, протидією та притягненням до відповідальності осіб, причетних до подібного виду злочину. В свою чергу, студенти запропонували декілька ідей, які заслуговують на увагу.

Керівництвом Кіровоградського машинобудівного коледжу висловлене сподівання, що це не остання зустріч такого формату. 

 

Державна служба України з питань праці

 

 

  

Департамент соціального захисту населення Кіровоградської обласної адміністрації 

 

 

 Управління Головдержслужби України в Кіровоградській області

 

ОУНБ Д.І. Чижевського (іноформаційна платформа з питань праці)