До Дня міста Олександрії – справні атракціони

За ініціативою управління економіки Олександрійської міської ради міста та за участю представника Управління Держпраці у Кіровоградській області пройшла тематична нарада перед встановленням та допуском до експлуатації атракціонів до святкування  Дня міста 28 травня поточного року.

 У нараді  взяли  участь головний державний інспектор відділу нагляду в будівництві, котлонагляді, на транспорті та зв`язку Управління Держпраці у Кіровоградській області Анатолій  Шумейко,  начальник управління  економіки  міськради Світлана Трофименко, головний спеціаліст відділу торгівлі  управління економіки Тетяна Коханевич та керівники суб`єктів господарювання (власники) стаціонарних, пересувних та мобільних атракціонів.

Анатолій Шумейко надав інформацію про вимоги до майданчиків для встановлення атракціонів, монтажу обладнання, перевірки і випробування  після монтажу, включення в експлуатацію та організацію обслуговування атракціонів у відповідності з вимогами «Правил будови і безпечної експлуатації  атракціонної техніки»(НПАОП 92.7-.-1.01-06).  Значну увагу державний інспектор приділив питанням технічного обслуговування атракціонів. Нагадав порядок допуску атракціонної техніки на початку кожного сезону, після ремонту та  перерви в експлуатації. Навів приклади аварій та нещасних  випадків, які траплялися при експлуатації атракціонів.

Анатолій Шумейко також звернув увагу на причини аварій та на заходи щодо  зменшення ризику виникнення аварійних та надзвичайних ситуацій, дії  обслуговуючого персоналу при екстремальних ситуаціях - виникнення пошкоджень і відмов, нещасних випадків, пожеж, несприятливих погодних умов. Наголосив відповідальним працівникам на контролі за утриманням атракціонів у справному стані та їх безпечній експлуатації, за наявністю  та дотриманням вимог інструкцій обслуговуючим і ремонтним  персоналом Державний інспектор запропонував організаторам заходу утворити спільну робочу комісію згідно з вимогами Постанови Кабінету міністрів України №2025 від 18.12.98. (Про порядок підготовки спортивних споруд та інших спеціально відведених місць для проведення масових спортивних  та культурно-видовищних заходів). 

 

Державна служба України з питань праці

 

 

  

Департамент соціального захисту населення Кіровоградської обласної адміністрації 

 

 

 Управління Головдержслужби України в Кіровоградській області

 

ОУНБ Д.І. Чижевського (іноформаційна платформа з питань праці)