Чи запроваджується виключно п’ятиденний або шестиденний робочий тиждень

Головний державний інспектор відділу з питань додержання законодавства про працю, зайнятість та інших нормативно-правових актів Управління Держпраці у Кіровоградській області Лілія Гуща провела семінар для працівників ТОВ «Знам'янський граніт», під час якого надала роз’яснення щодо тривалості робочого тижня.

 Так, згідно з ч.3 ст.52 Кодексу законів про працю України, п’ятиденний або шестиденний робочий тиждень установлюється власником або уповноваженим ним органом разом з виборним органом первинної профспілкової організації (профспілковим представником) з урахуванням специфіки роботи, думки трудового колективу і за погодженням з місцевою радою.

Законодавством не визначено переліку підприємств, установ, організацій чи виробництва, на яких запроваджується виключно п’ятиденний чи шестиденний робочий тиждень.

Вирішення питання про встановлення п’ятиденного чи шестиденного робочого тижня віднесене до компетенції роботодавця, який, при цьому, має ухвалювати рішення разом з профспілковим комітетом, з урахуванням думки трудового колективу і за погодженням з місцевою радою.  

 

 

 

 

 

Державна служба України з питань праці

 

 

  

Департамент соціального захисту населення Кіровоградської обласної адміністрації 

 

 

 Управління Головдержслужби України в Кіровоградській області

 

ОУНБ Д.І. Чижевського (іноформаційна платформа з питань праці)