Перевірка на Помічнянському кар’єрі ПАТ «Кіровоградграніт»

На запрошення керівника підприємства завідувач сектору гірничого нагляду Управління Держпраці у Кіровоградській області Юрій Деменський та головний державний інспектор сектору гірничого нагляду Управління Держпраці Олександр Погорілий провели позапланову перевірку щодо дотримання вимог нормативно-правових актів з охорони праці та промислової безпеки при веденні гірничих робіт та переробці корисних копалин на Помічнянському кар’єрі ПАТ «Кіровоградграніт».

 Під час перевірки встановлено, що на відвалі відсіву відсутні попереджувальні надписи про небезпеку перебування працівників на укосах відвалів, поблизу їх основи та в місцях розвантаження транспортних засобів. Розвантажувальний майданчик не по всій довжині облаштовано запобіжною стінкою відповідної висоти. З’єднання  заземлюючого провідника з корпусом пункту приключення 6 кВ екскаватора ЕКГ-5А виконано з порушенням вимог Правил безпеки. На екскаваторі відсутній паспорт ведення гірничих робіт. Схема нанесених на план гірничих робіт транспортних комунікацій на кар’єрі своєчасно не оновлюється. Кисневі балони зберігаються без нагвинчених на їх горловини запобіжних ковпаків та в горизонтальному положенні на землі.

Результати перевірки оформлено відповідними актами та видано приписи на усунення виявлених порушень.

Було також проведено спільну нараду, на якій були висвітлені проблемні питання з охорони праці на підприємстві та шляхи їх вирішення.

 

 

Довідково.

Підприємство розробляє Кирилівське родовище гранітів та знаходиться біля с. Олексіївка Добровеличківського району.

 

 

Державна служба України з питань праці

 

 

  

Департамент соціального захисту населення Кіровоградської обласної адміністрації 

 

 

 Управління Головдержслужби України в Кіровоградській області

 

ОУНБ Д.І. Чижевського (іноформаційна платформа з питань праці)