Фахівцям роз’яснено шляхи вдосконалення системи охорони праці на підприємстві

Головний державний інспектор відділу нагляду в машинобудуванні та енергетиці Управління Держпраці у Кіровоградській області Ігор Федоров провів зустріч з працівниками ВП «Кіровоградські магістральні мережі» на тему: «Безпечне виконання суб’єктами господарювання робіт на комутаційних апаратах в електромережах напругою понад 1000 В».

 

Державний інспектор спільно з головним інженером підприємства Сергієм Соломійчуком, інженером відділу з охорони праці Віталієм Перевєрзевим та іншими працівниками провели огляд безпечного стану електрообладнання, засобів захисту, приміщень та виробничих цехів. Встановлено, що роботи з оперативного та технічного обслуговування електроустановок до та вище 1000В проводяться у повній відповідності до вимог нормативно - правових актів з охорони праці та електробезпеки, електрообладнанню своєчасно проведено профілактичні ремонти та технічне обслуговування, працівники забезпечені засобами індивідуального та колективного захисту. Підприємство отримало дозвіл на виконання робіт підвищеної небезпеки, працівники пройшли професійний добір, психофізіологічну експертизу навчання та атестацію і їм присвоєні відповідні групи з електробезпеки.

За результатами огляду провели семінар-нараду, на якій детально розглянули питання безпечного виконання суб’єктами господарювання робіт на комутаційних апаратах в електромережах напругою понад 1000В. Віталій Перевєрзєв проінформував про ризики виробничого травматизму у машинобудівній галузі, проведення профілактичних заходів на підприємстві. Ігор Федоров спільно з Сергієм Соломійчуком вказали на виявлені причини та фактори, які призводять або можуть призвести до погіршення умов праці. Відповідальним особам та керівникам підрозділів наголошено на необхідності додержання на підприємстві встановленого порядку безпечного використання засобів індивідуального та колективного захисту при роботах в електроустановках до та вище 1000 В., а також роз’яснено шляхи вдосконалення системи охорони праці на підприємстві.

По закінченню зустрічі державний інспектор вручив головному інженеру інформаційний буклет «Алгоритм розслідування нещасного випадку на виробництві комісією підприємства».

Захід проводився у рамках відзначення Всесвітнього дня охорони праці у 2017 році.

 

Довідково.

 Підприємство ВП «Кіровоградські магістральні мережі» виконує роботи з транспортування, перерозподілу електричної енергії та технічного обслуговування і ремонту магістральних мереж та електрообладнання. 

 

Державна служба України з питань праці

 

 

  

Департамент соціального захисту населення Кіровоградської обласної адміністрації 

 

 

 Управління Головдержслужби України в Кіровоградській області

 

ОУНБ Д.І. Чижевського (іноформаційна платформа з питань праці)