Щоб атракціони працювали без загрози життю

На комунальному підприємстві «Світловодський парк культури і відпочинку ім. Т.Г.Шевченка» пройшла тематична нарада перед допуском  атракціонної техніки до сезонної експлуатації  на тему «Організація безпечної експлуатації та обслуговування  атракціонів». У нараді взяли участь начальник Управління культури та туризму виконавчого комітету Світловодської міської ради Надія Клокар, головний державний інспектор відділу нагляду в будівництві, котлонагляді, на транспорті та зв`язку Управління Держпраці у Кіровоградській області Анатолій Шумейко, заступник начальника – головний страховий експерт з охорони праці відділення Фонду соціального стахування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань в Олександрійському районі Сергій Якименко, директор комунального  підприємства Юрій Колос.

 Анатолій Шумейкозупинився на основних вимогах «Правил будови і безпечної експлуатації атракціонної техніки». Нагадав порядок допуску атракціонної техніки на початку кожного сезону після ремонту та перерви в експлуатації. Державний інспектор навів приклади аварій, які траплялися при експлуатації атракціонів, звернув увагу на їх причини та на заходи щодо  зменшення ризику виникнення аварійних та надзвичайних ситуацій, дії  обслуговуючого персоналу при екстремальних ситуаціях. Рекомендував Юрію Крамаренку, відповідальному за утримання атракціонів у справному стані та за їх безпечну експлуатацію, посилити контроль за наявністю та дотриманням  вимог інструкцій обслуговуючим і ремонтним  персоналом .

Сергій Якименко акцентував увагу на стані виробничого травматизму в місті і районі, причинах нещасних випадків. Фахівець також порушив питання оформлення трудових відносин. Зосередив увагу на тому, що кожен громадянин повинен пам’ятати: погоджуючись на укладення цивільно-правового договору, або взагалі, не оформлюючи трудових відносин з роботодавцем, автоматично погіршує або зовсім унеможливлює реалізацію свого конституційного права на охорону життя і здоров’я у процесі трудової діяльності.

 

 

 

 

Державна служба України з питань праці

 

 

  

Департамент соціального захисту населення Кіровоградської обласної адміністрації 

 

 

 Управління Головдержслужби України в Кіровоградській області

 

ОУНБ Д.І. Чижевського (іноформаційна платформа з питань праці)