Спільний семінар з роботодавцями Подільського району Кропивницького

З метою активізації роботи щодо попередження виробничого травматизму на підприємствах Кропивницького та з нагоди Дня охорони праці, за ініціативою Управління соціального захисту населення Подільської районної в місті ради проведено семінар за участю представників Управління Держпраці в області та керівників підприємств району.

 Заступник голови районної в місті ради Артем Постолатій наголосив присутнім, що Конституція України гарантує кожномуналежні, безпечні і здорові умови праці, тому охорона праці є невід’ємною складовою гармонійного розвитку суспільства. Його доповнив начальник управління соціального захисту населення Володимир Стецюк, проінформувавши про проведену роботу з питань охорони праці за 2016 рік та I квартал 2017. Так, фахівці Управління соцзахисту провели планові обстеження 29 підприємств, виявили 106 порушень, щодо виправлення яких роботодавцям були надані відповідні рекомендації.

Заступник начальника відділу організації державного та ринкового нагляду, надання адміністративних послуг Управління Держпраці в області Станіслав Сітнік загострив увагу на тому, що саме в Подільському районі зареєстровано 12 виробничих травм за I квартал поточного року – найбільше по області. Більшість причин травмування є організаційними, тому фахівець закликав роботодавців провести аналіз найбільш травмонебезпечних робочих місць на підприємствах та посилити роз’яснювальну профілактичну роботу.

Начальник відділу з питань гігієни праці Управління Держпраці Сергій Олексієнко проінформував, що у поточному році зменшилась кількість професійних захворювань по області у порівнянні з аналогічним періодом минулого року (14 проти 24), а також закликав роботодавців приділити належну увагу проведенню медичних оглядів працівників.

 

 

Державна служба України з питань праці

 

 

  

Департамент соціального захисту населення Кіровоградської обласної адміністрації 

 

 

 Управління Головдержслужби України в Кіровоградській області

 

ОУНБ Д.І. Чижевського (іноформаційна платформа з питань праці)