Відбулася планова перевірка Територіального центру соціального обслуговування

З 6 по 12 квітня поточного року було проведено планову перевірку дотримання вимог законодавчих та нормативно-правових актів з охорони праці та промислової безпеки в Територіальному центрі соціального обслуговування (надання соціальних послуг) Знам’янського району. Підсумки перевірки підбито 20 квітня на робочій нараді, яку провів начальник Управління Держпраці у Кіровоградській області Сергій Подорожний.

 Начальник відділу нагляду в агропромисловому комплексі та соціально – культурній сфері Ірина Чирва – Репетир вказала на недопрацювання документального оформлення стану охорони праці – ведення журналів, складання наказів та оформлення інструкцій. Під час аналізу виявлених порушень під час перевірки стаціонарних відділень територіального центру Ірина Чирва – Репетир наголосила на проходженні згідно з «Порядком проведення медичних оглядів працівників певних категорій» періодичних медоглядів кухарів, водіїв автотранспортних засобів, взуттьовика та іншого персоналу. Всього в результаті перевірки було виявлено 114 порушень.

Директор закладу Наталія Олефірова та інженер з охорони праці Віра Нагорна проінформували про заходи по усуненню виявлених недоліків.

 

 Довідка.

Територіальний центр соціального обслуговування (надання соціальних послуг) Знам'янського району є бюджетною установою, рішення щодо утворення, ліквідації або реорганізації якої приймає районна державна адміністрація. Територіальний центр утворюється для надання соціальних послуг громадянам, які перебувають у складних життєвих обставинах і потребують сторонньої допомоги, за місцем проживання, в умовах стаціонарного, тимчасового або денного перебування.

Чисельність працівників закладу згідно із штатним розписом складає 99 чоловік.

До складу територіального центру входять структурні підрозділи – відділення:

соціальної допомоги вдома;

денного перебування;

стаціонарного догляду для постійного проживання в с. Дмитрівці;

стаціонарного догляду для постійного проживання в с. Мошориному;

організації надання адресної натуральної та грошової допомоги.

Територіальний центр забезпечує здійснення своїми структурними підрозділами надання соціальних послуг:

 громадян похилого віку, інвалідів, хворих (з числа осіб працездатного віку на період до встановлення їм групи інвалідності, але не більше як чотири місяці), які не здатні до самообслуговування і потребують постійної сторонньої допомоги, визнані такими в порядку, затвердженому Міністерством охорони здоров'я України;

громадян, які перебувають у складній життєвій ситуації у зв'язку з безробіттям і зареєстровані в державній службі зайнятості як такі, що шукають роботу, стихійним лихом, катастрофою (і мають на своєму утриманні неповнолітніх дітей, дітей інвалідів, осіб похилого віку, інвалідів), якщо середньомісячний сукупний дохід їх сімей нижчий ніж прожитковий мінімум для сім'ї.

Загальна кількість громадян, яких обслуговує територіальний центр – 1754.

 

Державна служба України з питань праці

 

 

  

Департамент соціального захисту населення Кіровоградської обласної адміністрації 

 

 

 Управління Головдержслужби України в Кіровоградській області

 

ОУНБ Д.І. Чижевського (іноформаційна платформа з питань праці)