Студентам розповіли про актуальні аспекти подолання корупції

У рамках співпраці між Управлінням Держпраці у Кіровоградській області та освітніми закладами відбулася лекція головного спеціаліста з питань протидії корупції Управління Ангеліни Мусієнко на тему: «Актуальні аспекти подолання корупції в Україні» для студентів 1-4 курсів Кропивницького інституту державного та муніципального управління.

 Перед тим як боротися із корупцією, потрібно почати спочатку - подивитися на це явище в історичному контексті. В яких століттях, у яких країнах вона з’явилась? Як людство ставилося до неї? Коли з’явилися перші антикорупційні практики в світі? Чи боролися з корупцією на українських землях в різні історичні періоди та як це робили? Які є види корупції та яка встановлена відповідальність за вчинення корупційних правопорушень? На ці та інші питання відповіла головний спеціаліст Управління.

Ангеліна Мусієнко висловила впевненість, що корупцію у Україні може подолати молодь, адже саме студенти у майбутньому будуть визначати державну політику. Наприкінці лекції відбулося жваве обговорення, студенти задавали актуальні питання. 

 

Державна служба України з питань праці

 

 

  

Департамент соціального захисту населення Кіровоградської обласної адміністрації 

 

 

 Управління Головдержслужби України в Кіровоградській області

 

ОУНБ Д.І. Чижевського (іноформаційна платформа з питань праці)