У ході наради наголошено на вимогах безпеки на будівництві та при експлуатації автомобільних вантажопідіймальних кранів

Головний державний інспектор відділу нагляду в будівництві, котлонагляді, на транспорті та зв’язку Управління Держпраці у Кіровоградській області Анатолій Дзіговський спільно з головним страховим експертом з охорони праці відділення Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України у Гайворонському районі Олександром Загороднім провели  нараду з працівниками Гайворонського будівельно – монтажного поїзда служби будівельно-монтажних робіт і цивільних споруд регіональної філії «Одеська залізниця» з питань виробничого травматизму та шляхів його попередження, безпеки праці під час будівельних робіт та при експлуатації автомобільних вантажопідіймальних кранів, а також  соціального страхування працівників від нещасних випадків на виробництві.

 У ході превентивного заходу наголошено на вимогах безпеки на будівництві та при експлуатації автомобільних вантажопідіймальних кранів, проаналізовано випадки травматизму на будівництві на залізниці. Звернуто увагу на процедуру проведення розслідування нещасних випадків на виробництві та відшкодування шкоди постраждалим.

Анатолій Дзіговський  розповів про особливості установлення та безпечної експлуатації автомобільних вантажопідіймальних кранів на виробничих дільницях залізниці та акцентував  увагу  на ризиках та небезпечних факторах під час будівельних робіт. Було наголошено на необхідності проведення періодичних технічних оглядів вантажопідіймальних кранів уповноваженою спеціалізованою організацією.

Олександр Загородній ознайомив присутніх із Законом України «Про загальнообов’язкове державне соціальне страхування», а також зі станом виробничого травматизму та охорони праці на будівельних підприємствах регіону.  Рекомендовано посилити контроль за організацією та проведенням медичних оглядів працівників певних категорій.

Інженер з охорони праці підприємства Євгеній Вдовін проінформував про досвід  функціонування системи управління охороною праці на підприємстві  при проведенні будівельно-монтажних робіт на об’єктах залізниці.

 

Державна служба України з питань праці

 

 

  

Департамент соціального захисту населення Кіровоградської обласної адміністрації 

 

 

 Управління Головдержслужби України в Кіровоградській області

 

ОУНБ Д.І. Чижевського (іноформаційна платформа з питань праці)