Триває перевірка МП «АРМіКС»

Під керівництвом завідувача сектору гірничого нагляду Управління Держпраці в області Юрія Деменського проводиться планова перевірка МП «АРМіКС» у формі ТОВ.

 Перевірка показала, що підприємством не виконані обсяги по видобутку піщано-глинистих порід у І-му кварталі 2017 року, які передбачені погодженим планом розвитку гірничих робіт. Не проведено очищення нагірних канав, які захищають кар’єр від проникнення поверхневих вод. Не сплановане земляне полотно автомобільної дороги, що веде до кар’єру.

Книга маркшейдерських вказівок ведеться нерегулярно. Не виконуються терміни проведення контролю за станом бортів, траншей, уступів та укосів кар’єру, з записом результатів до спеціального журналу. Невірно проводяться виправлення записів у журналах вимірів та обчислень.

Посадовим особам підприємства під час перевірки надано роз’яснення щодо ефективних засобів дотримання законодавства з питань охорони праці та запобігання можливим його порушенням.

Перевірка триває.

 

Довідка:

МП «АРМіКС» у формі ТОВ проводить розробку Первозванівського родовища піщано-глинистих порід, якідля гідрозакладочних робіт на Інгульській шахті ДП «Схід ГЗК».

Кар’єр підприємства знаходяться поблизу с. Первозванівки Кіровоградського району.

 

 

Державна служба України з питань праці

 

 

  

Департамент соціального захисту населення Кіровоградської обласної адміністрації 

 

 

 Управління Головдержслужби України в Кіровоградській області

 

ОУНБ Д.І. Чижевського (іноформаційна платформа з питань праці)