У Петрівській ЦРЛ розглянули питання безпечної експлуатації лікарняних і вантажних ліфтів

У Петрівській центральній районній лікарні відбулась консультативна нарада на тему «Безпечна експлуатація лікарняних і вантажних ліфтів» за участю головного  державного інспектора відділу нагляду в будівництві, котлонагляді, на транспорті та зв`язку Управління Держпраці у Кіровоградській області Анатолія Шумейка, заступника головного лікаря Володимира Горчеєва та працівників медзакладу, які експлуатують ліфти.

Анатолій Шумейко зупинився на вимогах Правил будови і безпечної експлуатації ліфтів. Інспектор нагадав обов`язки відповідальних осіб за організацію експлуатації ліфтів та ліфтерів, які визначаються у посадових інструкціях, виробничих та інструкціях з охорони праці.

Фахівець проінформував про організацію проведення інструктажів працівників з питань охорони праці і допуск їх до самостійної роботи у відповідності з Порядком  проведення навчання і перевірки знань з питань  охорони праці, а також пояснив  порядок проведення періодичних та позачергових технічних оглядів, експертних обстежень, отримання дозволів на експлуатацію машин і механізмів підвищеної небезпеки. Звернув увагу на ведення технічної документації та правила  користування  лікарняними  та вантажними ліфтами.

Заступник головного лікаря Володимир Горчеєв запропонував продовжити практику проведення таких заходів.

.

.

   

 

Державна служба України з питань праці

 

 

  

Департамент соціального захисту населення Кіровоградської обласної адміністрації 

 

 

 Управління Головдержслужби України в Кіровоградській області

 

ОУНБ Д.І. Чижевського (іноформаційна платформа з питань праці)