Про травматизм на підприємствах області в січні – лютому 2017 року

З початку року на піднаглядних Управлінню Держпраці у Кіровоградській області суб’єктах господарювання, порівняно з аналогічним періодом 2016 року, рівень загального травматизму збільшився на 20 %. Сталося 20 нещасних випадків, у яких травмовано 21 працівник проти 16 за аналогічний період 2016 року.

 Зросла кількість травмованих працівників у гірничорудній і нерудній промисловості – 1 проти 0, деревообробці – 1 проти 0, металургії – 1 проти 0, соціально-культурній сфері – 9 проти 5, торгівлі – 1 проти 0, на транспорті – 1 проти 0, харчовій промисловості – 2 проти 0 у порівнянні з аналогічним періодом минулого року.

Відсутні випадки травмування працівників, у порівнянні з аналогічним періодом минулого року, на будівництві (було 2) і текстильній промисловості – (був 1). Відсутні випадки травматизму у видавничій справі, на пошті, на будівництві, в газовій промисловості, легкій промисловості.

За два місяці 2017 року відсутні випадки смертельного травмування працівників проти 2 у аналогічному періоді 2016 року.

Основним видом подій, що призвів до настання нещасних випадків є падіння потерпілих – 17 працівників, що склало 80% від загальної кількості травмованих.

Ключовими причинами виникнення нещасних випадків є організаційні (50% від загальної кількості травмованих). Не менш важливим фактором, що спричинив нещасні випадки на виробництві є психофізіологічний стан травмованих (25%).

Серед регіонів найбільшу кількість постраждалих працівників зареєстровано: у м. Кропивницькому – 10, Голованівському районі -1, Добровеличківському районі – 1, Знам’янському районі – 1, м. Знам’янці – 1, м. Олександрії – 2, м. Світловодську – 1, Маловисківському районі – 1, Новоархангельському районі – 1, Новоукраїнському районі – 1, Петрівському районі – 1.

Фахівцями Управління за два місяці 2017 року проведено 12 спеціальних розслідувань, з них 1 груповий нещасний випадок, 6 випадків смерті працівників на підприємстві та 5 випадків травмування працівників, що спричинили тяжкі наслідки.

 

 

Державна служба України з питань праці

 

 

  

Департамент соціального захисту населення Кіровоградської обласної адміністрації 

 

 

 Управління Головдержслужби України в Кіровоградській області

 

ОУНБ Д.І. Чижевського (іноформаційна платформа з питань праці)