На зустрічі обговорили проблемні питання електронного декларування

Головний спеціаліст з питань протидії корупції Управління Держпраці у Кіровоградській області Ангеліна Мусієнко провела чергову зустріч з працівниками управління соціального захисту Ленінського району м.Кіровограда щодо особливостей електронного декларування у 2017 році. Оскільки відповідно до Закону України «Про запобігання корупції» з 01.01.2017 особи, уповноважені на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, повинні подати електронну декларацію про майно, доходи, витрати і зобов’язання фінансового характеру за 2016 рік, тема заповнення та подання е-декларацій виявилась досить актуальною.

 Зустріч було побудовано у форматі "запитання - відповідь". «Деякі з декларантів відразу освоїли процедуру подання електронних декларацій. Однак, у більшості виникло багато питань, що перешкоджають подачі декларації, а це і робота електронного ключа, нечітка робота сайту НАЗК, необізнаність у відомостях, які потрібно внести. А до 1 квітня часу лишається все менше, тому терміново потрібно розібратись у даних проблемних питаннях»- зазначила Ангеліна Мусієнко.

Найбільш проблемними питаннями електронного декларування, які відзначили для себе більшість присутніх, стали: заповнення розділів щодо нерухомого майна, доходів та фінансових зобов’язань. Діалог видався насиченим, оскільки порушували проблемні питання, які виникали під час заповнення е-декларацій.

Всі питання носили практичний характер, декларанти переймалися тим, щоб надати якомога достовірніші відомості, якомога правильніше заповнити всі графи електронної декларації.

Учасники заходу виказали сподівання на подальшу співпрацю.

 

 

 

 

Державна служба України з питань праці

 

 

  

Департамент соціального захисту населення Кіровоградської обласної адміністрації 

 

 

 Управління Головдержслужби України в Кіровоградській області

 

ОУНБ Д.І. Чижевського (іноформаційна платформа з питань праці)