На семінарі проінформовано про зміни в законодавстві про працю

Для роботодавців м. Знам'янки та Знам'янського району проведено семінар на тему: «Додержавння законодавства про працю. Застосування штрафних санкцій за порушення законодавства про працю». В роботі семінару взяли участь фахівці Управління Держпраці у Кіровоградській області, Кіровоградського обласного представництва групи компаній «Баланс», представники установ та організацій.

 Начальник відділу з питань експертизи умов праці Управління Держпраці Олена Хіміч висвітлила найгостріші питання в оплаті праці, які на сьогодні хвилюють майже кожного роботодавця: щодо легалізації найманої праці, дотримання мінімальних державних гарантій в оплаті праці, відповідальності за неналежне оформлення трудових відносин. У ході семінару було зазначено, що за недотримання мінімальних державних гарантій в оплаті праці недобросовісному роботодавцю доведеться сплатити десятикратний розмір мінімальної заробітної плати - 32 000 гривень за кожного працівника, щодо якого вчинено порушення.

Багато питань стосувалось оформлення трудових відносин, переведення на неповний робочий день, якщо працівник фактично працює повний робочий час. За таке порушення керівник підприємства отримає штраф у тридцятикратному розмірі мінімальної заробітної плати за кожного працівника, щодо якого скоєно порушення. На сьогодні ця сума становить 96000 гривень.

 На семінарі було роз’яснено, що застосування штрафу у розмірі 100 мінімальних заробітних плат (320 000 грн.) може бути лише в одному випадку – недопущення інспектора до перевірки з питань легалізації найманої праці.

 

Державна служба України з питань праці

 

 

  

Департамент соціального захисту населення Кіровоградської обласної адміністрації 

 

 

 Управління Головдержслужби України в Кіровоградській області

 

ОУНБ Д.І. Чижевського (іноформаційна платформа з питань праці)