Фахівець Управління вказала на переваги нової електронної системи і її можливості

Головний спеціаліст з питань запобігання корупції Управління Держпраці у Кіровоградській області Ангеліна Мусієнко на навчанні з працівниками обласного комунального підприємства Кіровоградського обласного об’єднання бюро технічної інвентаризації зазначила, що, починаючи з 1 січня 2017 року, Закон України «Про запобігання корупції» значно розширив коло суб'єктів подання декларації: введено посадових осіб юридичних осіб публічного права, які одержують заробітну плату за рахунок державного чи місцевого бюджету.

 Ангеліна Мусієнко звернула увагу присутніх на обов’язок посадових осіб юридичних осіб публічного права щорічно до 1 квітня подавати декларацію про майно, доходи, витрати і зобов'язання фінансового характеру за минулий рік згідно з Законом України «Про запобігання корупції».

Фахівець Управління також вказала на переваги нової електронної системи і її можливості. Повідомлено, що одразу ж після подання декларації її публічна частина з’являється у відкритому доступі на сайті НАЗК – www.nazk.gov.ua. Вперше будуть декларуватись заощадження в готівці, коштовні речі, подарунки, незавершені об’єкти будівництва, нематеріальні активи тощо.

Учасників навчання попереджено, що за внесення у декларацію завідомо неправдивих відомостей передбачено не лише дисциплінарну та адміністративну відповідальність, а й кримінальну. Перевірку декларацій проводитиме Національне агентство з питань запобігання корупції, а не податкові органи, як це було раніше.

 

 

 

 

 

Державна служба України з питань праці

 

 

  

Департамент соціального захисту населення Кіровоградської обласної адміністрації 

 

 

 Управління Головдержслужби України в Кіровоградській області

 

ОУНБ Д.І. Чижевського (іноформаційна платформа з питань праці)