Перевірка сприяла дотриманню норм чинного законодавства щодо оформлення трудових договорів

Начальник Управління Держпраці у Кіровоградській області Сергій Подорожний провів робочу зустріч за результатами позапланових перевірок за зверненнями громадян з керівниками та головними бухгалтерами тринадцяти підприємств. Розглядалися питання, що стосувались додержання трудового законодавства.

 Зокрема, на засіданні було прийнято до уваги, що порушення мінімальних гарантій в оплаті праці керівництвом ФОП Стрільця О.В. усунено після перевірки та надано інформацію про донарахування належних коштів. Тому штрафну санкцію у розмірі 96 тисяч гривень комісія вирішила не застосовувати. Однак, згідно зі ст. 265 Кодексу законів про працю України до фізичної особи – підприємця була застосована мінімальна штрафна санкція у розмірі 3200 гривень.

За результатами зазначених перевірок на підприємства накладено штрафні санкції в сумі 22400 гривень. Перевірка агрофірми «Зоря» (Компаніївський район) сприяла тому, що працівників у поточному році прийняли на роботу з дотриманням норм чинного законодавства щодо оформлення трудових договорів.

 

Державна служба України з питань праці

 

 

  

Департамент соціального захисту населення Кіровоградської обласної адміністрації 

 

 

 Управління Головдержслужби України в Кіровоградській області

 

ОУНБ Д.І. Чижевського (іноформаційна платформа з питань праці)