У результаті перевірки ЖКП «Обрій» виявлено 55 порушень

Фахівці Управління Держпраці у Кіровоградській області перевірили дотримання вимог нормативно-правових актів з охорони праці у ЖКП «Обрій» (с. Катеринівка Кіровоградського району).Під час планової перевірки встановлено 55 порушень нормативно-правових актів з охорони праці.

 Зокрема, відсутні проекти та технічний паспорт на споруди систем водопостачання та водовідведення, не проводиться перевірка технічного стану вказаних споруд, у приміщенні решіток насосної станції відсутня 12-кратна система вентиляції; працівники виконують роботи без наявності лампи ЛБВК, газоаналізатора ЗОНД-1 та засобів індивідуального захисту.

Також був відсутній перелік робіт, затверджений наказом керівника підприємства, на роботи підвищеної небезпеки, дозвіл на виконання робіт підвищеної небезпеки (в колодязях, траншеях, котлованах, бункерах, камерах, замкненому просторі, проведення газонебезпечних робіт). Працівники допускались до виконання робіт підвищеної небезпеки без проведення навчання і перевірки знань з питань охорони праці.

Мали місце й порушення з електробезпеки:не розроблені та не затверджені відповідні інструкції, не проведено опосвідчення безпечного стану електроустановок, копії актів не надані органам Держпраці, у редакції наказу на відповідальних осіб за електрогосподарство не вписано відповідальність за справний стан і безпечну експлуатацію електрогосподарства, в журналах обліку засобів захисту не регулярно проводяться записи результатів оглядів, відповідальний за електрогосподарство не атестований на групу з електробезпеки, у посвідченнях не вписано результати проходження медоглядів, не для всіх видів електрозахисних засобів захисту обладнані спеціальні місця зберігання, не складений та не затверджений перелік робіт у порядку поточної експлуатації, не проводиться вступний інструктаж відрядженим працівникам  електротехнічної лабораторії, інструктаж на першу групу з електробезпеки; електрощит не закритий на запираючий пристрій.

На транспортній дільниці на робочих місцях відсутні інструкції  з охорони праці; особи, які проводять перевірку технічного стану, обслуговування та ремонт транспортного засобу на оглядовій канаві,  проводять огляд без захисної каски; не проведено ремонт виробничих будівель (присутні висипання штукатурки, тріщини в стінах); не  проводиться  вибракування  інструменту не рідше  одного  разу  на  3  місяці.

За результатами перевірки керівника підприємства притягнуто до адміністративної відповідальності.

 

Державна служба України з питань праці

 

 

  

Департамент соціального захисту населення Кіровоградської обласної адміністрації 

 

 

 Управління Головдержслужби України в Кіровоградській області

 

ОУНБ Д.І. Чижевського (іноформаційна платформа з питань праці)