Навчання – ще один крок у напрямку забезпечення прозорої діяльності посадовців

Головний спеціаліст з питань протидії корупції Управління Держпраці у Кіровоградській області Ангеліна Мусієнко на запрошення Бобринецької районної державної адміністрації провела навчання щодо особливостей заповнення електронного декларування. У заході взяли участь особи, уповноважені на виконання функцій держави, посадові особи місцевого самоврядування та депутати місцевих рад усіх рівнів.

 Ангеліна Мусієнко звернула увагу присутніх на те, що з 1 січня 2017 року, відповідно до норм Закону України «Про запобігання корупції», розширено коло осіб, які зобов’язані щорічно до 1 квітня подавати електронну декларацію за минулий рік шляхом заповнення її на офіційному веб-сайті Національного агентства з питань запобігання корупції за формою, що визначається цим агентством.

Фахівець Управління детально роз’яснила порядок отримання електронного цифрового підпису, надала відповіді на численні запитання, які виникали в присутніх з даних питань. Розповіла про обсяги декларування і відповідальність за неподання декларації або умисне приховування даних. Звернула увагу на можливість подання виправленої декларації за ініціативою декларанта протягом 7 днів після її подання. Наголосила на необхідності неухильного дотримання термінів подачі електронних декларацій (з 01 січня по 31 березня 2017 року).

Дане навчання – це ще один крок у напрямку забезпечення прозорості діяльності посадовців та реалізації ефективної загальнодержавної системи запобігання та протидії корупції, передбачених Антикорупційною стратегією на 2015-2017 роки.

 

 

 

Державна служба України з питань праці

 

 

  

Департамент соціального захисту населення Кіровоградської обласної адміністрації 

 

 

 Управління Головдержслужби України в Кіровоградській області

 

ОУНБ Д.І. Чижевського (іноформаційна платформа з питань праці)